Karavana okusov je na počitnicah, a obenem že v pripravah na sezono 2024! Pridete v našo družbo?

Današnje pisanje tokrat za spremembo ni namenjeno našim obiskovalcem, temveč bodočim "karavanarjem". Razmišljate, da bi se v letu 2024 tudi vi podali na cesto? Imeli kuhinjo na štirih kolesih? Potem ste na pravem koncu interneta!

Vsako leto obiščemo več slovenskih krajev in povečamo floto naših slastnih tovornjačkov (preverite letošnje fotogalerije). Vsako sezono dodamo še več dogajanja na prvih slovenskih food truck festivalih. Tudi za naslednje leto planiramo nove lokacije, nove vsebine, dobrodošli pa so tudi novi food trucki.

550883_KaravanaOkusov_Foto_Jaka_Ivanijpg

A imamo za karavanarske "fazane" nekaj pogojev. Ni noben bav bav, a vseeno smo določili neke standarde od katerih ni odstopanja. Skoraj dnevno kapljajo maili in zvonijo telefoni, da bi se nam pridružili na poti. Veseli, da se je naša odprava tako dobro prijela, ne samo med obiskovalci, ampak tudi med vsemi slovenskimi food truckerji. Naj na enem mestu odgovorimo na večino vaših vprašanj.


Pa začnimo!

5 pogojev pridružitve:
  1. Ponudnik mora pripravljati (se pravi peči, kuhati, točiti, mešati) ponudbo pred obiskovalci. Bistvo street fooda je priprava ponudbe pred očmi obiskovalcev. Torej razne prodajalne že narejenih produktov ne pridejo v poštev.
  2. Ponudnik mora imeti lasten food truck (prikolico, kombi) na kolesih in biti mobilen. Torej raznorazne stojnice, šotori, jurčki ne gredo v našo filozofijo. Pri nas je vse na kolesih - food truck festival, kot mora biti.
  3. Ponudnik sam izdaja račune, torej ima lastno davčno blagajno, lastno podjetje oziroma s.p. in mora skrbeti za visok nivo kvalitete ponudbe. Poskrbeti mora za aktraktivno vozilo, čistočo in kvalitetno ponudbo.
  4. Embalaža v kateri ponuja artikle morajo biti razgradljiva. Steklo in plastika ne prideta v poštev. Vedno več mest, kjer gostujemo ima to kar kot predpogoj, da sploh lahko pridemo. Z uporabo kozarcev za večkratno uporabo tudi močno zmanjšamo odpadke, ki jih pustimo v zabojnikih.
  5. Za nove ponudnike, ki bi se pridružili Karavani okusov, se priporoča ponudba, ki je še ni v obstoječi floti (preverite https://karavanaokusov.si/flota ). Torej iščejo se ponudniki, ki jih v Karavaninem kulinaričnem portfoliu še ni. Tako drug drugemo ne skačemo v lonec, obiskovalci pa so navdušeni, če lahko na dogodku poizkusijo čim več različnih okusov, cenijo raznolikost izbire in ponudbe. Po domače - če razmišljate (še) o enem burger trucku - vam želimo vso srečo, a "burgerašev" je v naših vrstah že res veliko.
10 številk:

Dnevna kotizacija ni nobena skrivnost, pošljite nam mail, kjer vam v trenutku postrežemo z natančno matematiko. V naslednji sezoni planiramo dvodnevne dogodke razširiti na tri dni, torej petek, soboto in nedeljo. Načrtujemo izvedbo 12 dogodkov (štart v maju, konec v oktobru, frekvenca vsakih 14 dni v drugem mestu, termini in lokacije so že znane, a še ne javno objavljene, saj jih je nekaj še v fazi dogovarjanj). Večina mest iz prejšnjih sezon se ponovi, na zemljevid potepanj pa v letu 2024 pride še nekaj novih.

V kotizacijo je zajeto vse potrebno za kvalitetno izvedbo dogodka.
  1. dovod elektrike in priklopnih kablov, po potrebi tudi tekoče pitne vode, če je mogoče na sami lokaciji,
  2. ureditev celotne dokumentacije in dovoljenj za prireditev,
  3. oglaševanje (PR članki v lokalnih medijih, panoji, FB/IG oglasi, radijsko oglaševanje) vsakega dogodka,
  4. najem in odvoz zabojnikov za odpadke,
  5. čiščenje prireditvenega prostora med in po dogodku, namestitev in praznjenje košev za odpadke na lokaciji,
  6. senčniki, mize in ležalniki za obiskovalce,
  7. centralno ozvočenje in napovedovalec,
  8. logistika postavitve prireditvega prostora, zaščita priklopov in načrt postavitve ponudnikov, obvestilne table,
  9. redarska služba,
  10. osvetlitev in okrasitev prizorišča (svetlobne verige, reflektorji, verige zastavic).
Če skrajšamo vse točke v eno - ponudnik samo pride, se postavi na lokacijo, priklopi na infrastrukturo in začne z delom. Za ostalo je poskrbljeno.
550411_KaravanaOkusov_Foto_Jaka_Ivanijpg

Velja izpostaviti še eno točko, ki je bolj neuradne, neformalne narave. S pridružitvijo v floto Karavane okusov se pridružite največji slovenski profesionalni skupnosti food truckerjev, kjer v zaprti skupini skupaj iščemo rešitve, debatiramo o trendih street fooda, si medsebojno pomagamo z nasveti, prenavljamo food trucke, opozarjamo na pasti, v kateri so se nekateri pred vami že ujeli, se odločamo o novih lokacijah za festivale. Morda je ta, zadnja točka najbolj pomembna prednost sodelovanja v Karavani okusov.

Zagotovo se je pojavilo še kakšno vprašanje, ki zahteva naš odgovor. Naj vam ne bo nerodno, pošljite mail. In morda bomo v naslednjem poletju parkirani skupaj.
IMG_8960jpg

Zdaj pa je čas, da odremamo še nekaj zasluženega zimskega spanja. 

Matej Špehar, event manager Karavane okusov