Ko je žeja, je žeja za vse

Običajno se naše Karavane okusov zaključijo okoli desete ure zvečer. Potem se obiskovalci začno poslavljati, ekipo pa čaka pospravljanje, čiščenje tovornjačkov in prikolic, pobiranje smeti, zvijanje kablov, odklop elektrike, zlaganje stolov, senčnikov. Skratka, vsaj še kakšni dve uri mi pridno pospravljamo in ura se hitro približa polnoči.

V Kranjski Gori smo imeli že vse pospravljeno, večina karavanine flote se je že vozila nazaj domov, v različne konce Slovenije. Le peščica nas je ostala na prizorišču, kjer smo urejali zadnje podrobnosti, pobirali zadnje smetke. Ker je bila elektrika že izklopljena smo kar v temi čakali na prihod velikega transportnega kombija, kamor pospravimo ozvočenje, stole, mize, senčnike, kable,... skratka vso kramo, ki je potrebna za izvedbo naše Karavane okusov.

V ta velik kombi naložimo tudi sode piva, saj je Beer Bulli premajhen, da bi lahko vozil vse te sode hmeljnega soka, ki jih popijete v dveh dneh, kolikor trajajo naši food truck festivali. Če ste kakšen vikend posebej žejni, stočimo tudi preko 40 sodov.


stiegl sodi pivajpg


No, nekateri so bili ekstra žejni tudi sredi noči, ko se je Karavana okusov že zdavnaj končala. Nekaj veselih fantov se je vračalo po glavni cesti, ki gre mimo našega travnatega prizorišča. Eden od njih je sredi trave opazil pivske sode, ki so čakali, da jih pobere naš kombi. V temi so se fantom kar zasvetile oči. Očitno tisti večer še niso imeli dosti. Strumno zakorakajo proti sodom, brez da bi opazili, da jih naša ekipa budno spremlja. Najprej potežkajo sode in razočarano ugotovijo, da so prazni. Po nekaj poizkusih pa vzklik - našel sem polnega, imamo ga!

Tisti, ki niste imeli še nikoli priložnosti vzdigniti poln sod piva - recimo da se po teži lahko primerja z žakljem cementa. Ima krepko čez 30 kilogramov. A žejnih nočnih vandravcev to ni ustavilio. Poprijeli so sod in pospešili korak, kolikor se je dalo. Zašibajo po cesti.

Dokler se po Kranjski Gori ne zasliši glasen krik:

"Ekipa, kam pa kam s tem pivom?!"
"Em, kakšnim pivom?"
"Sodom, ki ga imate v rokah."
"Aja, to. Nič, našli smo ga."
"No, hitro ga odnesite tja, kjer ste ga našli, da se ne bo komu kaj zgodilo!"

In fantje so s sklonjeno glavo vrnili edini poln sod piva nazaj na travnik. In žejni odšli proti domu. Na Karavani imamo sicer pivo to go - a v kozarcih, ne sodih.

Preberi še ostale štorije.