Ta vikend se vračamo na "kraj zločina", tja kjer se je pred dvemi leti vse začelo

Za vas bo jutri še eden od od običajnih poletnih petkov. Končno konec šihta, začetek vikenda, če ste na dopustu pa itak ne veste kateri dan je jutri.

No, zame pa je ta vikend nekaj posebnega. Takle vikend, točno dve leti nazaj smo prvič bili v Kopru s food trucki. Ena iz tistih idej "ej, a veš kaj sem razmišljal, a ne bi bilo hudo, če bi ..." ni ostala zgolj samo modrovanje ob pivu sredi covida, ampak je dobesedno meso postala. Pečeno meso, če sem bolj natančen. Pa burgerji, pa pice, pa sendviči, pa hot dogi, pa mehiška, argentinska, tajska kuhinja, pa vaflji, palačinke, čurosi, slaščice in sladoled. Pa pivo (itak ), vino, coctaili, kava, smoothiji, ta kratki in BA pijače. Pa koncerti in otroška animacija.

Vse to zgolj v dveh letih. Cel kup nekih napakic in malih zmag. Za organiziranje takega kulinaričnega cirkusa na kolesih ni navodil, ni šol, učiš se v tujini na podobnih štorijah in predvsem na lastnih napakah.

Ti si strelovod za vse, priložnostni terapevt, koordinator vse birokracije, peace keeper, reševalec težav, glavni smetar in roadie.

In veste kdaj je najbolj fino? Ja, fajn filing je gledati zadovoljen folk, ko navali na naše trucke. Luštn je nazdraviti z znancem, ki je prišel s familijo na kosilo. Zakon je imeti ekipo truckerjev, ki se med seboj odlično razume, si pomaga, pa četudi so si v osnovi konkurentje.

Ampak največji užitek je takrat, sredi noči, že nekaj ur po tem ko je Karavano okusov zapustil zadnji lakotnik, ko je vse pospravljeno, kot da pred kratkim na istem mestu ni bilo mravljišča ljudi, vreči zadnjo škatlo z robo v kombi, zaloputniti z vrati in reči na glas; "fantje, dobr je blo, pejmo dam!"

Dve leti nazaj je bila manjša nervoza pred prvim dogodkom, kot je danes. Ker itak ne veš kaj te vse čaka. Dve leti nazaj nas je bilo v parku Ukmarjevega parka 6 truckov. Ta vikend nas bo 14! Pa bi jih bilo še več, če ne bi bilo omejitve s prostorom.

In veste kaj se mi zdi - da smo šele dobro štartali. Da imamo kulinarični potepuhi iz Karavana okusov še veliko zgodb za spisat.

OK, zdaj pa dovolj romantike. Sodi piva se ne bodo sami naložili v kombi.

Matej Špehar, šofer Karavane okusov

KaravanaOkusov_KP_013_2023_foto_Matja_Kosmajpg

fotka iz prve Karavane okusov, Koper 2021, foto: Matjaž Kosmač


Preberi še ostale štorije